Livstidsdom til Pol Pots højre hånd stadfæstet
printer
Højesteret i Cambodja har onsdag stadfæstet livstidsdommene til de to mest højtstående overlevende medlemmer af De Røde Khmerer-regimet.

Dommene mod 90-årige Nuon Chea og 85-årige Khieu Samphan faldt tilbage i 2014 ved en FN-støttet domstol i Cambodjas hovedstad, Phnom Penh.

Det var første gang, at tidligere ledere fra De Røde Khmerer blev straffet for de uhyrligheder, der blev begået under Pol Pots regime.

Begge mænd appellerede deres dom. Onsdag har Højesteret dog fastslået, at livsvarigt fængsel er en passende straf for forbrydelser mod menneskeheden og politisk forfølgelse, som de er dømt for.

Nuon Chea og Khieu Samphan var begge en del af inderkredsen omkring afdøde Pol Pot, der også gik under navnet "bror nummer et". Nuon Chea er kendt som "bror nummer to" og Pol Pots højre hånd.

Mellem 1975 og 1979 var regimet ansvarlig for drabene på 1,7 millioner cambodjanere, da Pol Pot stod bag De Røde Khmerers maoistiske "Killing Fields"-revolution. Sagen har været genstand for stor opmærksomhed i Cambodja, hvor næsten en fjerdedel af befolkningen blev udslettet under De Røde Khmerer.

Læs nærmere på: Livstidsdom til Pol Pots højre hånd stadfæstet (DR Nyheder)

Skrevetd.  23-11-2016 21:00 23/11-2016 21:00 565  Fremvisninger 565 Fremvisninger  0 Kommentarer 0 Kommentarer


  Kommentarer
Der er ikke skrevet kommentarer.
  Kommentér
Du skal logge ind for at kommentere.