Den cambodjanske premierminister Hun Sen udlægger fem store skove til beskyttede områder
printer
I en tale torsdag udsendt på statsligt tv sagde Cambodjas premierminister Hun Sen hans regering har "behov for at beskytte landet skove" og udlagde fem skove til at modtage status som beskyttede områder, herunder den omdiskuterede Prey Lang skov.

Skoven er en af de sidste lavlands stedsegrønne skove i Sydøstasien. Den er enorm betydningsfuld for de omkring 340 landsbyer som ligger i og omkring skoven.

Men også nationalt og internationalt har skoven en kæmpe betydning på grund af den forsvindende lille mængde af skovtypen i regionen, den høje biodiversitet samt de store mængder kulstof som skoven lagrer.

Hun Sen tilføjede i sin tale i torsdags at han deler de "samme mål" som aktivister og landsbyer der arbejder for at beskytte Prey Lang

Men beslutningen om at medtage mindre end halvdelen af skoven i det nye beskyttede område har skuffet flere af dem som arbejder for skovens beskyttelse.

Aktivister fra Prey Lang Community Network (PLCN), en græsrodsbevægelse bestående af mennesker der bor i og omkring skoven og har modtaget FN Equator Prize under klimatopmødet i Paris, havde håbet at de tidligere planer for at beskytte næsten 500.000 hektar ville bære frugt.

Men Hun Sen ligger op til at kun omkring 300.000 hektar beskyttes, hvilket efterlader meget af den nordlige del af skoven som strækker sig ind i Preah Vihear-provinsen ubeskyttet.

"Vi kan ikke acceptere det," sagde Phok Hong, et medlem af PLCN i Preah Vihear-provinsen, til Cambodia Daily.

"Mindst 470.000 hektar bør indgå i regeringens officielle beskyttelse, da det ellers vil påvirke folk i Preah Vihear-provinsen," tilføjede hun.

"Premierministerens beslutning om at downsize Prey Lang skoven er meget mistænkeligt."

Læs nærmere på: Globalnyt.dk

Skrevetd.  04-05-2016 21:00 04/05-2016 21:00 751  Fremvisninger 751 Fremvisninger  0 Kommentarer 0 Kommentarer


  Kommentarer
Der er ikke skrevet kommentarer.
  Kommentér
Du skal logge ind for at kommentere.