Cambodja giver australsk flygtningeplan den kolde skulder
printer
Bådflygtninge med retning mod Australien har siden juni risikeret at ende i Cambodja. Det er resultatet af en aftale, der blev indgået mellem de to lande sidste år.

I begyndelsen af juni landede de første fire flygtninge i Cambodjas hovedstad, Phnom Penh. Den lille gruppe består af et iransk par, en iransk mand og en mand fra rohingya-minoriteten i Myanmar. De er blevet indkvarteret i en villa, hvor de skal bo på ubestemt tid.

Aftalen mellem regeringerne i Canberra og Phnom Penh betyder, at Australien giver det fattige sydøstasiatiske land 265 mio. kr. i udviklingsstøtte og derudover over 100 mio. kr. til boligudgifter, uddannelse og andre integrationsomkostninger. Hvad aftalen derimod ikke indeholder, er et tal på, hvor mange flygtninge, Cambodja skal tage imod. Derfor vakte det stor opsigt, da avisen Cambodia Daily tidligere på ugen kunne rapportere, at landets regering ikke havde i sinde at modtage flere flygtninge ud over de fire, der allerede er ankommet.

»Vi har ingen planer om at importere flere flygtninge fra Nauru til Cambodja,« lød det fra en talsperson i det cambodjanske indenrigsministerium – en udtalelse der hurtigt viste sig på ingen måder at være afstemt med Australien.

Dagen efter var det cambodjanske indenrigsministerium ude med en rettelse. Nu hed det, at aftalen ville fortsætte, men først når de nuværende tilflyttere i Phnom Penh er blevet succesfuldt integreret, kan der komme nye til. Og helst ikke for mange.

»Få af dem er bedre. Ikke flere. Ikke hundrede eller tusinder,« udtalte talspersonen.

Læs nærmere på:
- Cambodja giver australsk flygtningeplan den kolde skulder (Berlingske Tidende)
- Australien sender første hold asylansøgere til Cambodja (Cambodja Portalen)

Skrevetd.  07-09-2015 22:00 07/09-2015 22:00 997  Fremvisninger 997 Fremvisninger  0 Kommentarer 0 Kommentarer


  Kommentarer
Der er ikke skrevet kommentarer.
  Kommentér
Du skal logge ind for at kommentere.