Australien sender første hold asylansøgere til Cambodja
printer
Tre iranere og en person fra Myanmar, der alle har søgt om asyl i Australien, landede torsdag i Cambodjas hovedstad, Phnom Penh.

Det er de første personer, der kommer til landet, efter at regeringen sidste år indgik en politisk aftale med Australien, der betyder, at bådflygtninge, der får godkendt deres ansøgning om asyl i Australien, ikke kommer til Sydney, Melbourne, Brisbane eller nogen anden australsk by, men skal bosætte sig i Cambodja.

Australien, der betaler cirka 200 millioner kroner årligt til det fattige sydøstasiatiske land for at give flygtningene permanent ophold, er blevet kraftigt kritiseret af blandt andet FN for sin asylpolitik.

De fire personer, der torsdag er ankommet til landet, er de første blandt cirka 1.200 flygtninge, der opholder sig i Australiens oversøiske asylcentre.

Amnesty International langer i en kommentar kraftigt ud efter Australien: Disse fire flygtninge er forsøgskaniner i et australsk eksperiment, som ignorerer det faktum, at Cambodja ikke tidligere har integreret andre flygtninge og allerede har sendt montagnarder (vietnamesisk befolkningsgruppe) og uighurer (muslimske mindretal i Kina) tilbage til der, hvor de flygtede fra, hedder det i en pressemeddelelse.

Læs nærmere på: Australien sender første hold asylansøgere til Cambodja (Jyllands-Posten)

Skrevetd.  04-06-2015 22:00 04/06-2015 22:00 1203  Fremvisninger 1203 Fremvisninger  0 Kommentarer 0 Kommentarer


  Kommentarer
Der er ikke skrevet kommentarer.
  Kommentér
Du skal logge ind for at kommentere.