Dansker dømt for sexovergreb i Cambodja
printer


Den 65-årige danske mand Svend Erick Jonasson er idømt otte års fængsel i Cambodja for at lade turister have sex med sine unge mandlige hotelansatte. Svend Erick Jonasson blev anholdt i turistbyen Siem Reap i august sidste år og har efterfølgende siddet varetægtsfængslet i hovedstaden Phnom Penh.

Han er dømt for at lade sine gæster have sex med fire mandlige ansatte i alderen 15-19 år. Gæsterne betalte mellem 15 og 50 dollar for de seksuelle ydelser, hvoraf Jonasson ifølge anklagerne tog fem dollar i "gebyr".

Danskeren skal nu betale 1250 dollar (knap 6400 kroner) til hvert af ofrene. Men selv mener han, at hele sagen er et blufnummer.

- Der er tale om et "setup", hvor mine ansatte med hjælp fra en politimand har opfundet beskyldningerne, så de kan få tilkendt en erstatning på 30.000 kroner, udtalte Svend Erick Jonasson i december sidste år.

Dengang havde han udsigt til en dom på helt op til 15 års fængsel for rufferi og seksuel udnyttelse af mindreårige.

Regeringen i Cambodja besluttede i 2003 at slå hårdt ned på sexforbrydere for at gøre op med landets ry som en sikker havn for pædofile. En lang række udlændinge er således i de senere år blevet udvist eller idømt lange fængselsstraffe for sexforbrydelser mod mindreårige.

Læs nærmere på:
- Dansker dømt for sexovergreb i Cambodja (BT)
- Dansker dømt for sexovergreb i Cambodja (Jyllands-Posten)

Skrevetd.  07-06-2011 12:00 07/06-2011 12:00 1125  Fremvisninger 1125 Fremvisninger  0 Kommentarer 0 Kommentarer


  Kommentarer
Der er ikke skrevet kommentarer.
  Kommentér
Du skal logge ind for at kommentere.