Se indlæg
 Udskriv debat
"Carlsberg" taber sag mod lokal fagforening
Thomas72
Carlsberg / Cambrew i Cambodja har ved retten i Sihanoukville tabt en sag, hvor de krævede erstatning fra en lokale fagforeningsledere, efter en strejke i august 2016.

Cambrew, hvor danske Carlsberg er en af ejerne, var gået til retten med et krav om at lokale fagforeningsledere betalte en større erstatning, efter at produktionen var delvist lammet i august sidste år.

Som følge af strejken, krævede Carlsberg / Cambrew at lokale fagforeningsledere blev dømt til at betale en erstatning på 60.000 dollars (cirka 380.000 kr.), skriver Phnom Penh Post.

Fagforeningslederen Sar Mora blev dog dømt til at betale 3.000 dollars (cirka 19.000 kr.)

Det tog kun dommeren fem minutter at dømme i sagen.

Cambrew, som i mange år har haft dansk ledelse, var i august 2016 ramt af en strejke. Omkring 100 arbejdere nedlagde arbejdet, fordi bryggeriet havde fyret lederen af bryggeriets lager.

Virksomheden som er placeret i udkanten af havne og turistbyen Sihanoukville, producerer Angkor, Carlsberg, Bayon, Klang, og Black Panther øl, og har en dominerende rolle på det hurtigt expanderende ølmarked i Cambodja.

Lederen af Central, en gruppe som kæmper for arbejderes rettigheder, nemlig Moeun Tola udtaler til Phnom Penh Post, at sagen var en del af Cambrews strategi med at lukke munden på lokale fagforeningsledere. Om rettens krav om at en fagforeningsleder skal betale 3.000 dollars i erstatning siger han, at alle forstår at retten ikke er uafhængig, og den er brugt som et politisk værktøj til at undertrykke fagforeningsledere.

Begge parter i sagen har en måned til at appellere sagen.

Phnom Penh Post har forgæves forsøgt at få en kommentar fra Cambrew.

http://9liv.net/i...agforening
 
Spring til debat: