Se indlæg
 Udskriv debat
Sydøstasiens sorte fremtid kan blive grøn
Admin
Der satses massivt på klimaskadelig kul i lande som Vietnam, Myanmar, Laos, Cambodja og Thailand, men det er muligt at sørge for energi til alle gennem vedvarende energi. viser undersøgelse fra WWF.

WWF har lavet en omfattende og realistisk vision for, hvordan Sydøstasiens sorte fremtid kan gøres grøn.

WWF har udarbejdet scenarierapporter for, hvordan Mekong-landenes energifremtid kan blive mere bæredygtig. Kulkraftværkerne skal droppes og erstattes af vedvarende energikilder og en højere energieffektivitet.

De nye rapporter fra WWF viser, hvordan det er muligt for fem lande i Sydøstasien at komme det stigende energibehov i møde med mindre kul og mere grøn energi.

100% vedvarende energi i 2050

Landene, som er Vietnam, Myanmar, Laos, Cambodja og Thailand, kan droppe deres kulplaner og i stedet få en grøn fremtid, hvor energibehovet er dækket af tæt på 100 % vedvarende energi - primært sol- og vandenergi, allerede i 2050.

WWF arbejder for at få indflydelse på de nationale regeringers energipolitik. Og flere steder går det fremad.

F.eks. i Vietnam, som er den største kul-forurener, og Myanmar, hvor WWF er stærkt tilstede og har møder med det politiske niveau om landenes fremtidige energiplaner.

Slaget skal stå i Vietnam og Myanmar

“Det er specielt i Vietnam og Myanmar de helt store slag skal stå,” siger seniorrådgiver i WWF Verdensnaturfonden, Trine Glue Doan, som har taget del i udviklingen af WWF’s nye scenarierapporter.

”Myanmar gennemgår lige nu en enorm politisk og økonomisk udvikling. Der er endnu ikke udbygget med kulkraftværker i landet, så det er lige nu og her, at vores alternativer skal komme i spil. Energibehovet stiger hos befolkningen sideløbende med at levestandarden højnes, så der skal handles hurtigt, og vi er godt i gang”, siger Trine Glue Doan.

50 millioner personer uden pålidelig elektricitet

Mekong landenes efterspørgsel på energi vokser markant. Der er stadig 50 millioner personer, der ikke har adgang til pålidelig elektricitet I Myanmar, Cambodia og Laos.

De nuværende nationale energiplaner bygger på kul, gas og ubæredygtig vandenergi.

Særligt Vietnam har planer om eksplosiv udvikling af kulkraft – faktisk tegner Vietnam sig for over en tredjedel af den planlagte kulkraft i regionen.

Hvis regeringernes nuværende planer bliver ført ud i livet det det føre til alvorlige miljø-, sociale og økonomiske konsekvenser. F.eks. forstærker brugen af kul de klimaforandringer, der allerede påvirker regionen.

Læs nærmere på:
- Sydøstasien kan droppe kul og blive grønne (WWF Danmark)
- Greater Mekong Power Sector Vision (WWF Int.)
Med venlig hilsen

Admin @ Cambodja Portalen
www.cambodja-portalen.dk
 
Spring til debat: